Untitled, Kokkola

Bike World

Haapajärven jäähalli

 

Haapajärven yksi viime vuoden suurimpia saavutuksia on ollut ensimmäisen jäähallin rakentaminen. Aktiivinen yrittäjäryhmä ja laaja joukko talkooväkeä sai hallin valmiiksi upealle Ronkaalan urheilualueelle. Kun hyvää saadaan aikaan, kannattaa sitä myös tuoda esille ja siksi oli tärkeää, että hallin viestintä on myös laadukasta.

 

JaahalliAluksia suunnittelin hallille logon ja www-sivut. Ensimmäisessä logossa halusin tuoda esille onnistumisen fiiliksen ja sen tuoman iloisuuden. Kohderyhminä olivat nuoret kiekkojuniorit ja tulevat curlingin ja taitoluistelun harrastajat sekä heidän vanhempansa.

 


Kävijät tulevat Googlen kautta


Hallin sivujen kävijämäärä yllätti nopeasti. Vuoden 2009 keskiarvo on yli 100 kävijää per päivä. Yksi selitys oli varmaan siinä, että suunnittelin alusta alkaen sivujen sisällön ja metatiedot siten, että Google löytää sen helposti. Liki 60 % tulijoista saapuu sivuile Googlen kautta. On aika yllättävää, että näinkin yksinkertainen haku kuin Haapajärven jäähalli esiintyy hakutavoissa kymmeninä eri versioina Google Analytics'n tilastoissa.

Hakusanoja mm: haapajärven jäähalli, haapajärvi jäähalli, tiivi areena, tiivi-areena, haapajärvenjäähalli, jäähalli haapajärvi, tiiviareena, haapajarvenjaahalli, tiiviareena.fi... kaikkiaan 92 eri versiota.

Uusi tunnus


Logo oli tällä kertaa lyhytikäinen, sillä halliyhtiön solmiessa pitkän sponsorointisopimuksen paikallisen TIIVI:n kanssa, päätettiin hallin nimi muuttaa Tiivi Areenaksi. Tälle suunnittelin uuden tunnuksen nettiin, sisäänkäynnin yhteyteen ja valomainokseksi.

Tiivi Areena Tiivi Areenan uusi ilme

Uudessa ilmeessä hain modernia ja dramaattista otetta mustan ja lämpimän oranssin yhdistelmällä. Areenan erikoisella typografia pyrin tuomaan esille pehmeyttä ja liikettä ja kaartelua jäällä.

Vuorolistat pääroolissa

 

Tärkein ja käytetyin osa sivustoa on vuorolista, jota lukevat harrastajat, vanhemmat, vapaiden vuorojen etsijät, otteluiden ja tapahtumien järjestäjät. Noin 25 % kävijöistä lukee nimenomaan vuorolistaa.

www.haapajarvenjaahalli.fi